• ニュース一覧

【新入生・在学生各位】「学びの継続」のための『学生支援緊急給付金』の募集開始(予告) A program to provide a cash handout for struggling students to continue their education(advance notice)

2020/5/21

新たにアルバイト学生向けの支援として、学生支援緊急給付金給付事業が創設されました。

文部科学省WEBサイト
「学びの継続」のための『学生支援緊急給付金』~ 学びの継続給付金 ~このリンクは別ウィンドウで開きます

新型コロナウィルス感染症拡大の影響によるアルバイト収入の減少などにより学生生活の継続に支障をきたす学生を対象に、緊急で現金給付の支援が行われます。

詳しい申請方法は、本学のweb学生システム「お知らせ一覧」に後日掲載します。

Japan’s government has approved a program to provide a cash handout for students who have lost income due to the coronavirus outbreak to continue their education.

The support measure comes as the pandemic has led to business closures in many regions including Saitama Prefecture and forced students to suspend or cut back on their part-time jobs.

Application procedures will be posted on Saitama University’s Web Student System “Announcement List” at a later date.