• 国際交流
  • 中国の高校生が埼玉大学を訪問しました

中国の高校生が埼玉大学を訪問しました Chinese High School Students Visited Saitama University

2016年08月05日(金) | お知らせ

7月26日(火)、さいたま市教育委員会からの依頼を受け、中国山東省煙台第三中学校(日本の高校に相当)の生徒18名を受け入れました。

当日は、本学の中国人留学生および中国に交換留学経験のある教養学部生のサポートのもと、講義の見学、交流会を行いました。その後「邦楽部琴吹会」による演奏、和楽器体験を楽しみました。

交流会では本学学生が埼玉大学や学生生活を紹介し、皆さん熱心に聞き入っていました。また、琴吹会の演奏後には生徒の皆さんからお礼の歌が披露され、相互の交流を深めることができました。

On July 26th, we welcomed eighteen students from Yantai No.3 Middle School to spend half day at SU and enjoyed a first-hand experience of university life.

Students were invited to attend a lecture and interact with SU’s Chinese students and Japanese students who have studied abroad in China. They also enjoyed a music performance with Japanese instruments by “Kotobuki-Kai”, SU’s music club.

Through the presentations given by SU students, they were able to better understand campus life in Saitama/Japan.  At the end of the event, they sang a song for us and took pictures together.

The invitation of the group was organized by the Education Department of Saitama City Office.

教育学部 河野教授による講義「教職入門」の見学 / Lecture by Prof. Kawano, Faculty of Education
グループに分かれての交流 / Group interaction
三味線の体験 / Experiencing Japanese instruments