• 国際交流
  • 本学留学生が着物着付け体験会に参加しました。

本学留学生が着物着付け体験会に参加しました。 International Students of SU Joined “Kimono Try-on Session”

2016年01月19日(火) | お知らせ

1月10日(日)、さいたま観光国際協会主催の着物着付け体験会に本学留学生6名が参加しました。
大宮・氷川の杜文化館にて、着物をまとった留学生は、茶道、風呂敷包み、初詣などの日本文化を体験しました。参加者の男子学生は袴を、女子学生は着物の着付けに合わせた日本らしい髪結いを髪飾りやかんざしなどで華やかに彩ってもらい、その美しさに感動していました。

6 International Students joined “Kimono Try-on Session” held on January 10th, 2016, hosted by Saitama Tourism and International Relations Bureau IEC (International Exchange Center).
At Hikawa no Mori Bunkakan in Omiya, the students experienced tea ceremony, furoshiki wrapping and first visit of the year to the local shrine (so-called ‘Hatsu-moude’) in their Kimono. The participants were not only female but also male students who wore Hakama. Female students were impressed with the Japanese traditional coiffure that matches Kimono and the beauty of hair ornaments.

参加した留学生 / Participants of Kimono Try on Session
氷川の杜文化館・伝承の間にて / At Hikawa no Mori Bunkakan
氷川神社の初詣 / First visit of shrine at Hikawa shrine